Mobilier pentru gradina, balcon si terasa din lemn sau din fier

Cum stii ca ai ales cea mai buna mobila pentru curte, exact pe masura nevoilor tale? Pretul si designul acestui tip de mobilier reprezinta singurele criterii de cumparare de care sa tii cont, atunci cand cumperi online astfel de produse? 

Ei bine, iti propunem sa ramai alaturi de noi pana la final, pentru a intelege care sunt cele mai importante aspecte, in alegerea mobilierului de gradina. Mai mult decat, vom detalia in final principalele caracteristici ale celor mai apreciate materiale pentru acest tip de mobilier: lemnul si fierul. Asadar, sa incepem: 

Tipul de mobilier pentru gradina 

Pentru a alege cea mai buna varianta de mobilier pentru gradina ta, un prim criteriu de cumparare pleaca de la la utilitatea acestuia pentru tine si familia ta. 

  • Daca vrei sa te bucuri de o cafea in aer liber, sau de un mic dejun alaturi de cei dragi, in diminetile cu soare ale acestor zile, un set de mobilier cu inaltime mica spre medie este cel mai bun raspuns pentru nevoia ta; un astfel de set pentru gradina trebuie sa contina: masuta de cafea + scaune + bancheta joasa; 
  • Daca vrei sa iti chemi prietenii la un gratar, vei avea nevoie de un set de dining, format dintr-o masa inalta + scaune aferente. 

Dimensiunile pieselor de mobilier pentru gradina 

Acest criteriu de alegere al mobilierului de gradina este determinat de: spatiul pe care il ai la dispozitie si numar estimativ de persoane care vor ocupa in acelasi timp locurile de la masa din curte. In acelasi timp, dimensiunile optime pentru aceste elemente de mobilier trebuie sa asigure utilitate si confort. 

Mobilier mare de gradina 

Daca ai multi prieteni care obisnuiesc sa iti faca mereu vizite in timpul verii, poti opta din start pentru o masa de gradina mimin 6-8 persoane + canapea + suficiente scaune, pentru cea mai confortabila relaxare in gradina, alaturi de toti cei dragi tie;

Mobilier de gradina pentru 2 persoane

Daca vrei ca in mica ta gradina sa ai parte de un spatiu perfect pentru relaxare, poti alege varianta unui set de mobila pentru gradina mic, format doar dintr-o masuta de cafea, doua scaune sau o bancheta de mici dimensiuni. 

De asemenea, mobilierul de 2 persoane poate fi la fel de bine pozitionat in spatiul balconului, in cazul in care stai la bloc, insa vrei sa te bucuri de farmecul diminetilor in aer liber.  

Iti punem la dispozitie o gama variata de scaune si mese pentru exterior, din care poti alege elemente cu un design uimitor, durabile si, poate cel mai important, pe masura spatiului de care dispui. 

Confortul oferit de mobilierul pentru gradina 

Daca vrei sa ai parte de cea mai buna relaxare, atunci cand iti petreci timpul liber la masa din micul tau colt de rai, nu uita de pernutele pentru scaune si canapea, umbrela pentru masa, hamac si perne-puf. Toate acestea asigura mai mult confort si vin cu un strop de culoare, in zona destinata relaxarii din gradina ta. 

La capitolul “Utilitate”, nu putem sa nu aducem in discutie: 

Mobilierul pentru gradina pliabil – deosebit de util, atunci sezonul rece si-a intrat in drepturi si trebuie sa depozitezi, intr-un loc uscat, toate aceste elemente din gradina;

Husele detasabile pentru canapea si scaune – protejeaza in timp materialul din care sunt realizate corpurile de mobilier, ofera unicitate decorului din gradina si pot fi scoase cu usurinta, pentru spalare; 

Mobilier pentru gradina din lemn sau din fier? 

Lemnul masiv si fierul sunt cele mai apreciate materiale pentru mobilierul de gradina, fiind deosebit de rezistente la o serie de factori precum: 

  • Trecerea timpului; 
  • Utilizarea excesiva;
  • Variatii meteorologice; 
  • Caderi de precipiatii etc 

Mobilierul pentru gradina din lemn masiv 

Alegerea unei mobile pentru gradina din lemn masiv se poate dovedi o alegere cat se poate de inspirata, datorita calitatilor extraordinare pe care acest tip de material le ofera. Lemnul masiv nu absoarbe caldura si asigura o rezistenta de durata impotriva factorilor pe care i-am enumerat putin mai sus. 

Cele mai bune tipuri de lemn pentru mobilierul de gradina: 

  • Lemnul de stejar – eleganta si rezistenta superioara; 
  • Lemnul de cedru – rezistent la umiditate si alte intemperii; 
  • Lemn de tec – apreciat pentru calitatile sale / dezavantaje: masiv si greu de manipulat. 

Mobilierul pentru gradina din fier 

Fierul forjat este cea mai buna alegere, in acest caz. Mobilierul pentru gradina realizat din fier forjat ofera un aer sofisticat intregului spatiu destinat relaxarii. Pentru ca discutam despre acest tip special din material, mobilierul din fier forjat este expus riscului de a rugini, de aceea, are nevoie de o atentie speciala – curatare, stergere, protectie impotriva umiditatii. 

Trebuie precizat faptul ca acest tip de mobilier este masiv si greu de manipulat. De aceea, este recomandata alegerea unei mese si a unor scaune din fier forjat, atunci cand vorbim despre o zona mica din gradina – masa de cafea pentru 2 persoane + scaune sau bancheta. In cazul in care se opteaza pentru o masa de gradina mare (6-8 persoane) nu se recomanda alegerea uni astfel de materiale. 

Retine ca: 

Mobilierul de gradina se alege in functie de spatiul de care dispui, precum si de numarul estimativ de persoane care vor utiliza scaunele si masa din curte; 

Piese de mobilier utile inseamna scaune pliabile, huse detasabile si volume ce pot fi manipulate cu usurinta; 

Lemnul si fierul forjat sunt doua dintre cele mai apreciate materiale pentru mobilierul de gradina, datorita rezistentei deosebite la intermperii, utilizare indelungata si trecerea timpului; 

Produsul a fost adaugat cu succes

Folosim cookies pentru a imbunatati experienta de navigare. Politica de cookies